Käyttöehdot ja rekisteriseloste

Toimitusehdot

Saaga Travel Oy 2213373-6 (jäljempänä verkkokauppa) myy matkatuotteita yksityishenkilöille ja yrityksille Suomessa. Pidätämme oikeuden toimitusehtojen ja hintojen muutoksiin. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Saaga Travel Oy
Hakatie 15, 90440 Kempele
Puh. 08 655 5100
[email protected]

Yleiset valmismatkaehdot

Noudatamme verkkokaupassamme Kuluttajaviraston yleisiä valmismatkaehtoja. Voit tutustua ehtoihin Kuluttajaviraston sivuilla.

Saaga Travelin lisä- ja erityisehdot

Internetvarauksissa matkan hinta maksetaan kokonaisuudessaan ennakkoon.

Saaga Travelilla voi olla matkakohtaisia erityisehtoja koskien esimerkiksi edellytettävää minimiosallistujamäärää, matkan peruuntumista jos minimiosallistujamäärä ei täyty, tai pyörävuokrauksen ehtoja. Näistä matkakohtaisista erityisehdoista ilmoitetaan matkan tietojen yhteydessä.

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin peritään peruutusmaksu seuraavasti:

a) Toimistokulut 15 €, kun matka peruutetaan viimeistään 45 vuorokautta ennen matkan alkamista

b) varausmaksu 30 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 45 vuorokautta mutta viimeistään 21 vuorokautta ennen matkan alkamista

c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista

d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista

e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.

Nämä ehdot ovat voimassa toistaiseksi. Tarkista ajantasaiset ehdot aina ennen matkan varaamista.

Direktiivin (EU) 2015/2302 mukaiset tärkeimmät oikeudet (koskee matkapaketteja)

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Saaga Travel Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Saaga Travel Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Direktiivin (EU) 2015/2302 mukaiset tärkeimmät oikeudet

  • Matkustajat saavat kaikki olennaiset tiedot matkapaketista ennen matkapakettisopimuksen tekemistä.
  • Vähintään yksi elinkeinonharjoittaja vastaa aina kaikkien sopimukseen sisältyvien matkapalvelujen asianmukaisesta suorittamisesta.
  • Matkustajille annetaan hätäpuhelinnumero tai tiedot yhteyspisteestä, jonka kautta he voivat saada yhteyden matkanjärjestäjään tai matkanvälittäjään.
  • Matkustajat voivat luovuttaa matkapakettisopimukseen perustuvat oikeutensa toiselle henkilölle ilmoitettuaan tästä riittävän ajoissa ja mahdollisesti lisämaksua vastaan.
  • Matkapaketin hintaa voidaan nostaa ainoastaan, jos tietyt kustannukset (esimerkiksi polttoaineen hinta) nousevat ja vain jos tästä on nimenomaisesti määrätty sopimuksessa, eikä missään tapauksessa myöhemmin kuin 20 päivää ennen matkapaketin alkamista. Jos hinnankorotus ylittää 8 prosenttia matkapaketin hinnasta, matkustaja voi peruuttaa sopimuksen. Jos matkanjärjestäjä varaa itselleen oikeuden hinnankorotukseen, matkustajalla on oikeus hinnanalennukseen, jos asianomaiset kustannukset laskevat.
  • Matkustajat voivat peruuttaa sopimuksen suorittamatta peruutusmaksua ja saada takaisin kaikki maksut, jos jokin muu matkapaketin pääominaisuuksista kuin hinta muuttuu merkittävästi. Jos matkapaketista vastaava elinkeinonharjoittaja peruuttaa matkapaketin ennen matkapaketin alkamista, matkustajilla on oikeus maksujen palautukseen ja tarvittaessa korvaukseen.
  • Matkustajat voivat ennen matkapaketin alkamista peruuttaa sopimuksen peruutusmaksua suorittamatta poikkeuksellisissa olosuhteissa, esimerkiksi jos matkakohteessa on vakavia turvallisuusongelmia, jotka todennäköisesti vaikuttavat matkapakettiin.
  • Lisäksi matkustajat voivat milloin hyvänsä ennen matkapaketin alkamista peruuttaa sopimuksen asianmukaista ja perusteltua peruutusmaksua vastaan.
  • Jos matkapaketin merkittäviä osia ei voida matkapaketin alkamisen jälkeen toteuttaa sovitulla tavalla, on matkustajalle tarjottava vaihtoehtoisia matkajärjestelyjä ilman lisämaksua. Matkustajat voivat purkaa sopimuksen suorittamatta peruutusmaksua, jos palveluja ei tarjota sopimuksen mukaisesti ja tämä vaikuttaa matkapaketin toteutumiseen merkittävästi eikä matkanjärjestäjä korjaa ongelmaa.
  • Matkustajilla on oikeus myös hinnanalennukseen ja/tai vahingonkorvaukseen, jos matkapalveluja ei toteuteta tai ne toteutetaan virheellisesti.
  • Matkanjärjestäjän on annettava apua, jos matkustaja on vaikeuksissa.
  • Jos matkanjärjestäjästä tai, joissakin jäsenvaltioissa, matkanvälittäjästä tulee maksukyvytön, suoritetut maksut palautetaan. Jos matkanjärjestäjästä tai tapauksen mukaan matkanvälittäjästä tulee maksukyvytön matkapaketin alkamisen jälkeen ja jos matkapakettiin sisältyy kuljetus, matkustajien paluukuljetus taataan. Saaga Travel Oy on hankkinut maksukyvyttömyyssuojan Suomen kuluttaja- ja kilpailuvirastolta (Kilpailu- ja kuluttajavirasto,Siltasaarenkatu 12 A, 00530 Helsinki, puh. 029 505 3000, [email protected]. Matkustajat voivat ottaa yhteyttä tähän tahoon, jos palveluja kieltäydytään suorittamasta Saaga Travel Oy:n maksukyvyttömyyden vuoksi.

Direktiivi (EU) 2015/2302 sellaisena kuin se on saatettuna osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523 /99) 10 §:n mukainen REKISTERISELOSTE

1. Rekisterinpitäjä
Saaga Travel Oy
Y: 2213373-6
Hakatie 15, 90440 Kempele

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Sanna Kimpimäki
[email protected]

3. Rekisterin nimi
Saagatravel.fi-verkkokaupan asiakasrekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Henkilötietoja kerätään, käsitellään ja käytetään verkkosivuston ja kampanjoiden toimesta asiakkaiden tilausten toimittamista, asiakassuhteen hoitamista, suoramarkkinointia, etämyyntiä sekä asiakasyhteydenottoja varten. Tämän lisäksi henkilötietoja voidaan käyttää tilastollisiin ja palvelujen kehittämistarkoituksiin.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteri voi sisältää seuraavien kategorioiden mukaisia henkilötietoja:
• Nimi
• Osoite (erikseen laskutus ja toimitus)
• Postinumero ja toimipaikka (erikseen laskutus ja toimitus)
• Puhelinnumero
• Sähköpostiosoite
• IP-osoite
• Yritys
• Yrityksen osoitetiedot
• Yrityksen ALV-tiedot

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet
Rekisterin säännönmukaisena tietolähteenä ovat asiakkailta itseltään kerättävät tiedot verkkokaupan kassa- ja rekisteröintisivuilla. Henkilötietoja kerätään ja käsitellään verkkokaupassa, sivustoissa, laskutuksessa, kirjanpidossa, sähköpostissa sekä sosiaaliden median yhteisöissä.

Henkilötietoja voidaan kerätä verkkokaupan välityksellä sekä sähköisessä tai ei-sähköisessä muodossa olevilla lomakkeilla (esimerkiksi palaute- ja tilauslomakkeilla) ja puhelimitse asiakaspalvelun hoitamista varten. Asiakkaista voidaan tallentaa kohdan 5. kategorioiden lisäksi myös palvelun käytön alkamis- ja päättymistiedot sekä kiinnostustiedot markkinoinnin profilointiin Google Analytics- sekä Semrush -työkalujen avulla.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset
Kolmansille Euroopan Unionin alueella sijaitseville tahoille kuten esimerkiksi verkkokaupan ylläpitäjille, yhteistyökumppaneille, asiakkaan mahdollisesti tilaamia palveluja tuottaville yhtiöille sekä viranomaisille voidaan luovuttaa henkilötietoja. Näitä tietoja on mahdollista luovuttaa tavaroiden ja palveluiden toimittamista varten ja asiakkaan välisen sopimuksen toteuttamiseksi. Henkilötietoja ei luovuteta ilman asianosaisen nimenomaista suostumusta kolmansille osapuolille muutoin kuin edellä mainitussa tarkoituksessa, ellei lainsäädännöstä muuta johdu.

8. Tietojen poistaminen
Tietoja voidaan poistaa Asiakkaan vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi. Pyynnöt tietojen poistamisesta tulee toimittaa osoitteeseen [email protected]i, jolloin tiedot poistetaan manuaalisesti.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet
Asiakasrekisteriä on lupa käyttää ainoastaan henkilöillä ja ylläpitäjillä, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu. Rekisterin käyttöä valvotaan käyttäjäkohtaisin käyttäjätunnuksin ja salasanoin sekä myös tapahtumalokilla tallentaen kirjautumistiedot. Verkkokaupan asiakasrekisteriä ylläpidetään sähköisenä tietokantana tämän valtuuttaman teknisen ylläpitäjän toimesta. Verkkokauppa on suojattu palomuurilla ja virustorjunnalla käyttäen myös muita asianmukaisia verkkokaupan suojauksia ulkoisia tietomurtoja vastaan.

10. Kielto-oikeus
Asiakas voi saada katsottavakseen häntä koskevat tiedot. Rekisterinpitäjä saattaa periä tietojen antamisesta siitä aiheutuvan kohtuullisen, välittömät kustannukset kattavan korvauksen, mikäli asiakas on edellisen kerran saanut tietonsa tarkastettavakseen alle vuoden sisällä.

Asiakkaalla on henkilötietolain mukainen oikeus rekisteröityjen tietojensa tarkistamiseen. Asiakkaalla on tämän lisäksi myös oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsittely ja luovuttaminen suoramarkkinointia ja etämyyntiä varten. Kieltopyynnöt tulee lähettää osoitteeseen [email protected] sähköpostilla

TIETOA EVÄSTEISTÄ

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjän tietoja halutaan säilyttää tämän siirtyessä internetpalvelun sivulta toiselle. Käyttämällä verkkokauppaa ja sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Mikäli et halua käyttää evästeitä, voit kytkeä ne selaimessasi pois päältä tai poistua sivustolta. Sivuston toiminnallisuus kuitenkin saattaa vaatia evästeiden käyttöä.

Käyttämällä evästeitä pystymme muokkaamaan sivuston ja verkkokaupan tarjontaa ja käyttökokemusta asiakkaidemme mieltymystyn mukaiseksi. Evästeiden avulla keräämme asiakkaistamme mm. seuraavia tietoja.

  • käyttäjän IP-osoite
  • käyttäjän verkon host-nimi
  • päätelaite ja selaintyyppi
  • kellonaika ja päivämäärä
  • vieraillut sivut ja katsotut tuotteet
  • mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut kyseiselle verkkosivulle
  • miltä palvelimelta käyttäjä on tullut verkkosivulle

Näiden lisäksi saatetaan kerätä myös muita tietoja statistiikkaa varten mm. Google Analytics- ja Semrush -työkaluja varten.