Luotobussi – päiväretki Hailuotoon

TARJOUS: sunnuntaina 7.8.2022 aikuisten lippu -50% – menopaluu vain 15 euroa! Tarjous voimassa netistä etukäteen ostettaessa.

Luotobussi liikennöi Oulun keskustasta Hailuotoon keskiviikkoisin ja sunnuntaisin ajalla 29.6.-7.8.2022. Bussi lähtee klo 10.15 Kaarlenväylältä Oulun kauppatorin kupeesta, missä ollaan takaisin klo 18.00. Luotobussi ei liikennöi sunnuntaina 17.7.2022 Bättre Folk -tapahtuman johdosta.

Ainutlaatuinen Hailuoto on Perämeren suurin saari, jossa voit viettää monipuolisen kesäpäivän nauttien ulkoilusta, rantaelämästä, kulttuurista ja hyvästä ruuasta. Luotobussi liikennöi päivän aikana myös Marjaniemen, kyläkeskustan ja Ailaston välillä, joten voit yhdistää päivään eri kohteita.

Katso bussin tarkka aikataulu ja lue lisää Hailuodon aktiviteeteista ja palveluista alta Lisätiedot-kohdasta.

HINNAT (menopaluu)

Netistä Bussista
Aikuinen 30 35
Lapsi 0-3-v 0 0
Lapsi 4-14-v* 15 20

*Opiskelijat lastenlipun hinnalla. Opiskelijaetu vain netistä ostettuna. Opiskelijakortti esitettävä bussissa.

OSTA LIPUT TÄSTÄ

HUOM! Jos haluat lisätä useampia lipputyyppejä, klikkaa jokaisen lipputyypin kohdalla ”Lisää ostoskoriin” ja siirry kassalle kun kaikki matkustajat on lisätty. 

Poista

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Lisätiedot

Luotobussi – päiväretki Oulusta Hailuotoon

Hailuodon aktiviteetit ja palvelut

Hailuodon kyläkeskustassa

Kotiseutumuseo Kniivilä. Avoinna kesäkuun puolivälistä koulujen alkuun ke-su 12-17 ja ja elokuun kaksi viikkoa pe-su 11-17. Liput 5€/0€ alle 18-vuotiaat.

Hailuodon Panimo. Mahdollisuus ostoksiin Suomen ensimmäisen luomupanimon puodissa ja paikallisen luomuoluen nauttimiseen tunnelmallisessa panimopubissa.

Luovon Puoji. Mahdollisuus ostaa tikkuröijy-paketteja ja muita paikallisia käsitöitä, kahvia ja kahvileipää. Ei pääsymaksua.

Kahvila Loma. Itsetehtyjä maukkaita leivoksia ja grilliannoksia.

Marjaniemessä

Opastetut majakkakierrokset kesällä 2022 

Paikallisoppaat järjestävät opastettuja majakkakierroksia Marjaniemen majakkaan. Luotobussin päivinä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin majakka on auki klo 12-16. Pääsymaksu on 10 €/aikuinen, 5 €/peruskouluikäinen lapsi ja 25 €/perhe (sis. 2 aik. + 3 lasta).

Näköalaravintola Aava Luotsihotellin yhteydessä, lounas joka päivä.

Ravintola Frans, paikallista kalaa, herkulliset pizzat ja kesäisin saaristolaisbuffet. Pöytävarausta suositellaan.

Cafe Kaija vierasvenesatamassa, grilliruokia ja paikallisia kalaruokia.

Hailuodon Halstari, kalansavustamo ja myymälä.

Ailasto ja Hyypänmäki

Ailasto kahvila ja lounas vanhassa kyläkoulumiljöössä.

Ailastosta käsin voit tehdä retken Hyypänmäelle. Hyypänmäki on Hailuodon korkein kohta, sen huippu nousee 31 metriä meren pinnan yläpuolelle. Hyypänmäki on 2,5 km pitkä hiekkaharju, joka on muodostunut jääkauden sulamisvesien ja jään liikkeiden seurauksena sekä lentohiekan kasautumisen ansiosta. Harjulla sijaitsee Struven ketjun mittauspiste vuodelta 1842. Perimätiedon mukaan isonvihan aikaan Hyypänmäellä rotkossa on sijainnut piilopirtti. Rakennuksen jäänteitä ei kuitenkaan ole löydetty. Paikan nimi on nykyisissä kartoissa Pakopirtinrotko ja se tunnetaan myös ”Murhalaaksona”.

Reitin pituus on Ailastosta edestakaisin 2 km. Reitti on tasoltaan helposta keskivaikeaan. Opastus reitille Ailastosta.

Tuulesta Temmattu on kotikutoinen vanhaan mummolaan pystytetty kesäkahvila ja puoti, jossa esillä ja ostettavissa käsitöitä ja taidetta. Itsetehdyt leivonnaiset, Huuskolan tilan jäätelöt ja laadukas teevalikoima. Kahvilassa voi tervehtiä myös kanoja. Etäisyys Ailastoon 3 km.

Pyörävuokraus

Luotorent vuokraa pyöriä. Varaa pyörä etukäteen Luotorentin verkkokaupasta, puhelimitse 040 860 1363 tai sähköpostitse [email protected]. Hinta: 4 tunnin pyörävuokra (klo 12-16) 60e/pyörä. Jää Hailuotoon tullessa pois Töyrän pysäkillä, os. Luovontie 687, ja nouse paluumatkalle kyytiin Luovontien toisella puolella olevalta Töyrän pysäkiltä.

Hailuodossa on hienot mahdollisuudet maastopyöräilyyn. Varaudu hyvällä maastokartalla ja pyöräile vastuullisesti herkkää luontoa kunnioittaen. Pysyttele olemassa olevilla teillä ja poluilla ja kunnioita yksityisalueita.

Lisätietoja:

Visit Hailuodon nettisivut

Luotobussin aikataulu

Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin 29.6.-7.8.2022. Huom. Luotobussi ei liikennöi 17.7. Bättre Folk -tapahtuman johdosta. Tapahtuman aikana saari ruuhkautuu ja Marjaniemen alue on varattu festivaalin käyttöön. Bättre Folkin bussit palvelevat festareille menijöitä ja liikennöivät Oulusta Hailuotoon, lisätietoja festivaalin sivuilla.

Oulu-Hailuoto
10.15 Kaarlenväylä (Oulun kauppatori)
11.00 Hailuodon lautta
Ailasto
11.50 Luovon Puoji, Hailuodon Panimo
Kotiseutumuseo
12.00 Marjaniemi
Bussi liikennöi päivän aikana Hailuodossa:
13.30

 

 

Marjaniemestä keskustaan ja Ailastoon, kyytiin voi nousta pysäkeiltä.

Reitti: Marjaniemi – Kotiseutumuseo – Luovon Puoji/Hailuodon Panimo – Ailasto, ajoaika n. 20 min.

14.00

 

 

Ailastosta keskustaan ja Marjaniemeen, kyytiin voi nousta pysäkeiltä.

Reitti: Ailasto – Luovon Puoji/Hailuodon Panimo – Kotiseutumuseo – Marjaniemi, ajoaika n. 20 min

Hailuoto-Oulu
16.00 Marjaniemi
Kotiseutumuseo
16.15 Luovon Puoji, Hailuodon Panimo (Rantatien TH P)
16.20 Ailasto
18.00 Kaarlenväylä (Oulun kauppatori

Lisätietoja matkasta

Tämä on takuulähtö, joka toteutetaan ilman minimiosallistujamäärää. Hinta on menopaluun hinta. Eurooppalaisen vammaiskortin haltijan avustaja matkustaa retkibussissamme maksutta, kun kortissa on A-merkintä. Kortinhaltija maksaa oman matkansa.

Jos olet lähdössä isommalla ryhmällä (5 hlöä tai enemmän), ostathan liput tai ilmoitathan meille etukäteen lähtöä edeltävänä iltana klo 18.00 mennessä puh. 08 655 5100 niin osaamme varata riittävän ison bussin. Varaa oma istumapaikka myös 0-3-vuotiaalle lapselle.

Ehdot

1.Takuulähtö ja Saaga Travelin oikeus perua matka

Luotobussi ajetaan takuulähtönä. Jos matkalle on yksi lähtijä, matka toteutetaan.

Suosittelemme varaamaan matkan edellisenä iltana ennen klo 18.00, jotta voimme paremmin ennakoida matkustajamäärää ja bussin kokoa.

2. Asiakkaan oikeus perua jo ostamansa matka

Asiakkaalla on oikeus perua jo ostamansa matka. Jos asiakas peruu jo ostetun matkan viimeistään kolme päivää ennen lähtöä, pidätämme peruutuskuluina 10 euroa ja palautamme lopun maksetusta summasta.

Jos asiakas peruu ostamansa matkan kaksi päivää ennen lähtöä tai myöhemmin, ei maksua palauteta.

Suosittelemme matkavakuutusta, joka kattaa matkan peruuntumisen ja matkan aikana aiheutuvat tapaturmat ja sairastumiset.

Saaga Travelin muut päiväretket ja matkat

Pidätkö päiväretkikohteesta Hailuoto? Sinua voisivat kiinnostaa myös muut päiväretkemme ja matkapakettimme. Katso lisätiedot Saaga Travelin Matkakaupassa.

Lisätiedot

Valitse päivä

KE 29.6.2022, SU 3.7.2022, KE 6.7.2022, SU 10.7.2022, KE 13.7.2022, KE 20.7.2022, SU 24.7.2022, KE 27.7.2022, SU 31.7.2022, KE 3.8.2022, SU 7.8.2022

Valitse lipputyyppi

Aikuinen, Lapsi 4-14-v., Lapsi 0-3-v

Katso kaikki