Päiväretki Manamansaloon torstaisin 8.7., 22.7. ja 5.8.2021

Lähde tutustumaan ainutlaatuiseen Manamansaloon!

Manamansalo on Suomen sisävesistön viidenneksi suurin ja Oulujärven suurin saari. Pituutta sillä on 16 km ja leveyttäkin lähes saman verran. Rantaviivaa piisaa kuin etelän aurinkolomakohteessa; puhdasta ja hienoa hiekkarantaa yhteensä 27 km!

Manamansalon ylläpidetyillä nuotiopaikoilla on mukava hengähtää, nauttia retkieväitä tai paistaa vastapyydetty taimen ateriaksi. Voit myös piipahtaa muinaisten peuranpyytäjien mailla turvekammissa, ihmetellä vanhoja tervahautoja, viettää hartaan hetken esi-isien pyhillä paikoilla tai viivähtää ihastelemassa upeaa auringonlaskua.

Bussi Manamansaloon liikennöi torstaisin 8.7., 22.7. ja 5.8.2021. Bussi lähtee klo 9.00 Oulun kaupungintalolta (Kirkkokadun puoli), missä ollaan takaisin klo 19.00. Bussi liikennöi päivän aikaan Manamansalon sisällä, joten voit vierailla saman matkan aikana eri kohteissa. Voit ottaa mukaan myös oman pyörän (lisämaksu).

Lue lisää Manamansalon aktiviteeteista ja palveluista sekä katso bussin tarkka aikataulu alta Lisätiedot-kohdasta.

HINNAT (menopaluu)

Netistä Bussista
Aikuinen 40 45
Lapsi 0-3-v 0 0
Lapsi 4-14-v 20 25
Pyörän kuljetus 5

OSTA LIPUT TÄSTÄ

HUOM! Jos haluat lisätä useampia lipputyyppejä tai oman pyörän kuljetuksen, valitse tuotteet yksitellen ja klikkaa jokaisen valinnan jälkeen ”Lisää ostoskoriin”. Siirry kassalle kun kaikki matkustajat ja/tai pyörät on lisätty. 

Poista

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Lisätiedot

Lisätietoja matkasta

Tämä on takuulähtö, joka toteutetaan ilman minimiosallistujamäärää. Hinta on menopaluun hinta. Eurooppalaisen vammaiskortin haltijan avustaja matkustaa retkibussissamme maksutta, kun kortissa on A-merkintä. Kortinhaltija maksaa oman matkansa.

Jos olet lähdössä isommalla ryhmällä (5 hlöä tai enemmän), ostathan liput tai ilmoitathan meille etukäteen lähtöä edeltävänä iltana klo 20.00 mennessä puh. 08 655 5100 niin osaamme varata riittävän ison bussin. Varaa oma istumapaikka myös 0-3-vuotiaalle lapselle. Myös oman pyörän kuljetus on varattava lähtöä edeltävänä iltana klo 20 mennessä.

Huomioithan bussin aikataulut (aikataulu alempana) päivää suunnitellessasi, alueella ei liikennöi muuta paikallisliikennettä taksin lisäksi.

Saaga Travel ja Manamansalon yritykset noudattavat viranomaisten koronaohjeistuksia. Noudatathan sinäkin matkalla vastuullisen matkustamisen pelisääntöjä. Desinfioimme bussin pinnat ennen matkaa, tarjolla on käsidesiä ja matkustajilla on maskisuositus.

Manamansalon aktiviteetit ja palvelut

Palvelukohteet

 • Manamansalon portti, kauppa ja ravintola. Välinevuokrausta (SUP-laudat, Fatbiket)
 • Manamansalon leirintäalue, kahvila ja Oulujärven retkeilyalueen patikkareittien lähtöpiste
 • Kassu Halonen taidetalo tarjoaa kohtauspaikan taiteen, tarinoiden ja musiikin ystäville. Taidetalon ytimeen kuuluvat Suomen ainoa kultalevysali, taide, arkkitehtuuri, historia, hyvä kahvila ja sydämellinen palvelu! Kassu Halonen Taidetalo avataan vierailijoille 5 euron/hlö pääsymaksua vastaan, pääsymaksu sisältää 45 minuutin opastuksen. Henkilökunta päivystää viereisessä rakennuksessa. Maksu käteisellä paikan päällä. Pihapiirissä saa liikkua vapaasti.
 • Lomakylä Kultahiekat, kahvila-ravintola

Retkeily

Manamansalossa on loistavat patikointimaastot. Oulujärven retkeilyalueen retkeilyreiteille lähdetään Manamansalon leirintäalueelta, jonka ympäristössä on merkittyjä retkeilypolkuja yhteensä noin 17 km. Polut kulkevat saaren helppokulkuisilla kuivilla männikkökankailla. Polkuja seuraten voi tutustua moniin Manamansalon luonnon erityispiirteisiin: jäkälikkökankaisiin, Oulujärven rantajyrkänteisiin, Rapsunkankaan ja Jylhänniemen aarnialueisiin, vanhaan tervanpolttoperinteeseen sekä moniin virkistyskalastuskohteina suosittuihin kirkasvetisiin metsälampiin.

Pyöräily

Manamansalon portti vuokraa läskipyöriä.

Vesille

Oulujärvi hiekkarantoineen tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia aktiivisen retkipäivän viettoon

 • Manamansalon Portti vuokraa SUP-lautoja
 • Lomakylä Kultahiekat vuokraa polkuvenettä

Uimarannat

 • Manamansalon portin vieressä
 • Lomakylä Kultahiekoilla
 • Manamansalon leirintäalueella

Retkietiketti

Retkeilethän vastuullisesti ja retkietikettiä noudattaen. Älä jätä roskia luontoon, käytä polttopuita säästeliäästi ja tee nuotio vain varsinaisille merkityille nuotiopaikoille. Tutustu retkietikettiin tarkemmin täällä.

Ravintolat, kahvilat ja majoitus

 • Manamansalon portti: ravintola, kahvila, kauppa
 • Manamansalon leirintäalueen kahvila: kahvia, pullaa, virvokkeita
 • Kassu Halonen taidetalo on avoinna tilauksesta. Talo avataan Manamansalobussin ajopäivinä 5 euron/hlö pääsymaksua vastaan, pääsymaksu sisältää 45 minuutin opastuksen. Henkilökunta päivystää viereisessä rakennuksessa. Maksu käteisellä paikan päällä. Pihapiirissä saa liikkua vapaasti. Kesänäyttelyssä esillä mm. Anne Mattilan upeita tauluja sekä Suomen ainoa kultalevysali. Kahvila-ravintola sopimuksen mukaan.
 • Lomakylä Kultahiekoilla
  • Vuokralla: Polkuvene, soutuvene, farmersgolf, minigolf, rantalentistä, mölkkyä, bingo.
  • Lomakylä Kultahiekoilla Ankkuriravintolassa tarjolla kulinaristista lähiruokaa ja talossa tehtyjä kahviherkkuja tai lounasta.  Ei pakastettuja raaka-aineita. Ei puolivalmisteita. Ei kompromisseja. Alusta asti itse tehtyä. Käyttäen parhaita mahdollisia raaka-aineita.

Manamansalobussin aikataulu

Torstaisin 8.7., 22.7. ja 5.8.2021

Oulu-Manamansalo 
9.00 Oulun kaupungintalo (Kirkkokadun puoli)
Kainuuntie
– Karjasilta, Ratakatu E
– Kaukovainio, Poikkimaantie E
– Maikkulan risteys (Maikkulan TH E)
n. 9.35 Muhoksen ABC (VT 22 pysäkki)
n. 9.55 Utajärven jäähalli (VT 22 pysäkki)
n. 10.15 Vaalan ABC (vt 22 pysäkki)
11.00 Manamansalon Portti
Manamansalon leirintäalue
Kassu Halonen Taidetalo
11.30 Lomakylä Kultahiekat
Bussi liikennöi päivän aikana Manamansalon alueella:
13.30 Manamansalon Portti
13.40 Manamansalon leirintäalue
13.50 Kassu Halonen Taidetalo
14.00 Lomakylä Kultahiekat
14.10 Kassu Halonen Taidetalo
14.20 Manamansalon leirintäalue
14.30 Manamansalon Portti
Manamansalo-Oulu
16.30 Lomakylä Kultahiekat
16.40 Kassu Halonen Taidetalo
16.50 Manamansalon leirintäalue
17.00 Manamansalon Portti
19.00 Oulun kaupungintalo (Kirkkokadun puoli)

Lisätiedot

Valitse päivä

8.7.2021, 22.7.2021, 5.8.2021

Valitse lipputyyppi

Aikuinen, Lapsi 4-14-v, Lapsi 0-3-v, Oma pyörä