Päivämatka Taivalkoski – Syöte 17.9.2020

77.00 

Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä katsomaan alkavaa ruskaa pienelle päivämatkalle.

Järjestämme yhdessä Pohjois-Pohjanmaan Matkailuyhdistys ry.n kanssa, päivämatkan Taivalkoskelle ja Syötteelle 17.9.2020

Ilmoittaudu mukaan 10.9. mennessä!

Hinta sisältää kuljetuksen Saaga Travelin turistibussilla, Ohjelmassa mainitut ruokailut ja kahvit sekä mahdolliset pääsymaksut.

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Lisätiedot

Oulu – Taivalkoski – Iso-Syöte
klo 8.00 Oulun linja-autoaseman tilausajolaiturista.
klo 10.00 Käynti Jalavan kaupassa Taivalkoskella. Kaupalla nautitaan kampanisukahvit. Suomen vanhimmalla kaupalla on takanaan pitkä ja moninainen historia. Jalavassa on tehty kauppaa niin ruplilla, markoilla, euroilla kuin oravannahkoillakin. Jalavan pihapiiri on aikojen saatossa elänyt ja huoneiden käyttötarkoitus on muuttunut useaankin kertaan, mutta varsinainen kauppahuone on koko ajan palvellut samassa tarkoituksessa kauppana. Sieltä, saman tiskin takaa, ovat Jalavan kauppiaat palvelleet asiakkaita nyt jo viiden sukupolven ajan. Alle kootussa kaupan historiassa yhdistyvät parhaaseen tietoomme perustuvat faktat ja perimätietona kulkeneet tarinat.

klo 11.45 Saapuminen Syötteelle ja ajo suoraan huipulle. Lounasruokailu uudessa upeassa Hotelli Iso-Syötteen ravintolassa.
Uusi Tunturihotelli Iso-Syöte on uljas hotelli tunturin laella yhdellä Suomen lumisimmista alueista rauhallisen kansallispuiston kupeessa. Hotelli avautuu 1.9.2020 täysin uutena tuhoisan tulipalon jäljiltä.

klo 13.00 Ruokailun jälkeen tutustutaan Syötteen luontokeskukseen.
Syötteen luontokeskus on komea hirsilinna Syötteen kansallispuiston portilla. Pysyvässä näyttelyssä koet historian havinaa ja kuusten huminaa. Näyttely kertoo ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta Syötteen selkosilla vuosisatojen ajan. Kahvikupin äärellä voit katsella tykkykuusia tai rentoutua luontofilmien parissa.

klo 14.30 Vierailu Huskytarhalla. Tarhalla kuulemme rekikoirien elämästä ja vierailun päätteeksi nautitaan nokipannukahvit pullan kera, ennen kotimatkalle lähtöä.

Klo 17.30 Saavumme Ouluun.