Pentik päiväretki 4.3.2023

51.00 59.00 

Tervetuloa mukaan päiväretkelle pohjoisen designin maailmaan, Etupenkkiläiset matkalle alennettuun hintaan!

Pentikin mäki Posiolla on mukava ja kiinnostava kulttuuri- ja ostosmatkakohde. Ajomatka ei ole pitkä ja maisemat ovat kauniita. Perillä Pentikillä on reilusti aikaa (3 tuntia) shoppailuun ja alueeseen tutustumiseen.

Voit tutustua ANU PENTIK taidegalleriaan, jonka julkisivua koristaa upea ja värikäs Anu Pentikin suunnittelema Posion Voima mosaiikkitaideteos. Teos on 8 metriä korkea ja 20 metriä leveä, ja se on tehty Pentikin tehtaan tuotannossa rikkoutuneesta keramiikasta. Galleria on keramiikkataiteelle ja suomalaiselle muotoilulle omistettu taidegalleria, jossa vaihtuu näyttelyt noin kaksi kertaa vuodessa. Tällä hetkellä galleriassa on esillä Anu Pentikin näyttely, Aina on Toivoa, jonne on vapaa pääsy.

Lisäksi Pentikin mäeltä löytyvät Pentik Kotimuseo, kansainvälinen Kahvikuppimuseo, Muistoja maalta -näyttely sekä tietysti Pentikin tehtaanmyymälä. Outlet-myymälässä on perusvalikoiman lisäksi runsaasti mallistosta poistuvia tuotteita sekä II-laadun keramiikkaa.

Pentik-mäellä voit tehdä löytöjä myös Pentik Vintage -kaupasta, jossa on myynnissä Pentikin 70- ja 80-luvun keramiikkaa. 

Shoppailun jälkeen ajamme lyhyen matkan Lomakeskus Himmerkiin, joka sijaitsee uskomattoman kirkasvetisen ja kalaisan Kitkajärven rannalla.  Nautimme maittavan lounaan Himmerkissä (alkusalaatti, lämmin pääruoka ja pieni jälkiruoka, kahvi/tee).

Lounaan jälkeen on sielua ja ruumista ruokittu sen verran, että on aika lähteä kotimatkalle! Paluumatkalla pysähdymme vielä Taivalkoskella Jalavan Kauppaan, joka on perustettu jo 1880-luvulla. Suomen vanhimmalla kaupalla on takanaan pitkä ja moninainen historia. Jalavassa on tehty kauppaa niin ruplilla, markoilla, euroilla kuin oravannahkoillakin.

Matkatunnelmaan voi virittäytyä katsomalla Anu Pentikin tuoreen haastattelun Itse asiassa -ohjelmassa, jossa taiteilijatar kertoo oman tarinansa. Tässä linkki ohjelmaan, joka  löytyy Yle Areenasta https://areena.yle.fi/1-60924514

Saavumme Ouluun noin klo 19.00 monta kokemusta rikkaampana – tervetuloa mukaan retkelle!

Alla olevasta valikosta löydät matkavaihtoehdot:
-Olen Etupenkkiläinen, alennettu hinta 51€
-Haluan liittyä Etupenkin jäseneksi 51€ (lisätietoja https://saagatravel.fi/etupenkki/)
-En ole Etupenkkiläinen 59€

 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Lisätiedot

MATKAN AIKATAULU

08.00 lähtö Oulun linja-autoaseman tilausajolaiturilta, myös Kuusamontien pysäkeiltä voi nousta kyytiin (ilmoita toimistoomme pysäkki etukäteen)

08.05  Merikoskenkatu P1 pysäkki (noin saapumisaika, bussi voi tulla hieman myöhemmin)

11.00 saapumisaika Pentikille, jossa vapaa-aikaa ostoksiin ja näyttelyihin tutustumiseen

14.00 lounas Himmerkissä, jonka jälkeen lähdemme kohti Taivalkoskea

16.30 – 17.00 (noin) Jalavan kauppa, Taivalkoski

19.00 arvioitu paluuaika Ouluun

 

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.3.2023. 
Hinta sisältää ohjelman mukaiset vierailut ja maittavan lounaan sekä tietysti kuljetuksen Saaga Travelin laadukkaalla turistibussilla.
 
Liput ja paikkavaraukset

Liput tulee ostaa ennakkoon netistä Saaga Travelin Matkakaupasta. Paikkoja ei voi varata puhelimitse.

Matkan voi ostaa myös autosta, jos autossa on tilaa. Emme takaa, että kyytiin mahtuu ilman ennakkoon ostettua matkaa.

Asiakkaan oikeus perua jo ostamansa matka

Asiakkaalla on oikeus perua jo ostamansa matka. Jos asiakas peruu jo ostetun matkan viimeistään kolme päivää ennen lähtöä, pidätämme peruutuskuluina 10 euroa ja palautamme lopun maksetusta summasta.

Jos asiakas peruu ostamansa matkan kaksi päivää ennen lähtöä tai myöhemmin, ei maksua palauteta.

Suosittelemme matkavakuutusta, joka kattaa matkan peruuntumisen ja matkan aikana aiheutuvat tapaturmat ja sairastumiset.

Kaikki kuvat: Pentik

Lisätiedot

Valitse matka

Olen Etupenkkiläinen, Haluan liittyä Etupenkin jäseneksi, En ole Etupenkkiläinen

Katso kaikki