Muhokselta Manamansaloon, Pyhäkosken voimalaitos ja Kassu Halosen Taidetalo. 8.6.

57.00 

Kesäretki Oulujoen ja Oulujärven maisemissa!

Aloitamme aamulla Oulun linja-autoasemalta kohti Muhosta ja Pyhäkosken voimalaitosta. Pääsemme vierailemaan tässä mielenkiintoisessa kohteessa pienissä ryhmissä, varauduthan hyvillä jalkineilla.  Jos et mieli voimalaitokseen, voit käydä kävelemässä läheisellä Lemmenpolulla, ihaillen Oulujoen jylhimmissä maisemissa. Pyhäkoskella nautimme myös kunnon bussikahvit!

Kassu Halosen nimeä kantava Taidetalo avattiin vuoden 2000 kesällä. Taidetalo on Manamansalon entisestä koulusta nykyaikaiseksi saneerattu uusi kevyenmusiikin kurssi- ja konserttitoiminnankeskus. Sen tehtävänä on palvella suomalaista käsityöläiskulttuuria ja populaarimusiikkia sekä toimia lasten ja aikuisten koulutus- ja elämyksellisenä lomakohteena. Taidetalossa on säveltäjä Kassu Halosen tuotannon pysyväisnäyttely ja muita taiteiden vaihtuvia näyttelyjä. https://kassuhalonentaidetalo.fi/

Aikataulu

07.50 lähtö Oulun linja-autoasemalta.
08.30 vierailu Pyhäkosken voimalaitoksessa, jonka jälkeen bussikahvit.
10.30 jatkamme matkaamme kohti Manamansaloa.
12.00 saavumme Kassu Halosen Taidetalolle, Manamansaloon. Vierailuun sisältyy näyttelyyn tutustuminen sekä keittolounas jälkiruokineen.
14.30 aloitamme matkan takaisin kohti Oulua.
16.30 arvioitu saapumisaika Ouluun.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 31.5.2023.

VARAA MATKA TÄSTÄ

Osastot: ,

Lisätiedot

Kesäretki Oulujoen ja Oulujärven maisemissa

Kesän kunniaksi ihailemme Oulujoen maisemia ja Vaalan puolista Oulujärveä.

Kassu Halosen Taidetalo, Manamansalo, Vaala

Säveltäjä Kassu Halosen nimeä kantava taidetalo sijaitsee Manamansalossa. Taidetalo on yksi Rokua Geopark -alueen kulttuurikohteista. Kassu Halonen Taidetalossa pidetään vuosittain vaihtuvia korkeatasoisia taidenäyttelyitä. Kultalevysalissa on säveltäjä Kassu Halosen tuotannosta kertova pysyvä näyttely, jossa ovat esillä mm. kunniakirjat, kulta- ja platinalevyt sekä soittimia.

Pyhäkosken voimalaitos, Muhos

Vuonna 1941 aloitettiin suurhanke Oulujoen valjastamiseksi sähköntuotantoon, suurprojekti käynnistyi Pyhäkoskelta 1941. Merikosken voimalaitoksen rakentaminen oli aloitettu jo aiemmin. Jatkosota hidasti rakennusprojektia ja sen vuoksi Pyhäkosken rakentaminen venyi. Aarne Ervi suunnitteli Pyhäkosken voimalaitoksen ja läheiset asuinalueet. Ervi tunnetaan yhtenä modernin arkkitehtuurin tärkeimmistä edustajista Suomessa. Oulujoen suurin voimalaitos avattiin Pyhäkoskella vuonna 1951.

Retken hintaan sisältyy

  • vierailut ohjelman mukaan, Pyhäkosken voimalaitoksella ja Kassu Halosen taidetalolla. Molemmissa paikan oma opas kertoo kohteesta.
  • aamukahvit bussissa
  • lounas Taidetalolla, keittolounas ja jälkiruoka.
  • kuljetus.

Ehdot

1. Minimiosallistujamäärä ja Saaga Travelin oikeus perua matka

Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Jos matkan minimiosallistujamäärä ei ole toteutunut lähtöä 31.5.2023 mennessä, matka perutaan. Ilmoitamme tällöin matkan osallistuneille matkan peruuntumisesta sähköpostitse ja palautamme maksun kokonaisuudessaan.

Jos minimiosallistujamäärä on täyttynyt ja matka toteutuu, matkan myyntiä voidaan jatkaa myös 31.5. jälkeen.

2. Asiakkaan oikeus perua jo ostamansa matka

Asiakkaalla on oikeus perua jo ostamansa matka. Jos asiakas peruu jo ostetun matkan viimeistään kolme vuorokautta ennen lähtöä, pidätämme peruutuskuluina 10 euroa ja palautamme lopun maksetusta summasta.

Jos asiakas peruu ostamansa matkan kolme vuorokautta ennen lähtöä tai myöhemmin, ei maksua palauteta.

Suosittelemme matkavakuutusta, joka kattaa matkan peruuntumisen ja matkan aikana aiheutuvat tapaturmat ja sairastumiset.

3. Maksunpalautukset

Maksunpalautukset tapahtuvat maksunvälittäjä Paytrailin toimesta. Maksu palautetaan alkuperäiselle maksutavalle. Yleensä palautus onnistuu automaattisesti. Jos palautus ei onnistu automaattisesti, Paytrail ottaa asiakkaaseen yhteyttä ja tiedustelee palautustiliä.

 

Katso kaikki