Rokuabussi – päiväretki Rokualle torstaisin 1.7., 15.7. ja 29.7.2021

Lähde viettämään aktiivinen päivä Rokua Geoparkissa!

Reilun tunnin ajomatkan päässä Oulusta avautuu jääkauden muovaama ihmeellinen maailma. Tasamailta saavuttaessa on hieraistava silmiä: kumpuilevan maaston peittää paksu, vaalea jäkälämatto, joka saa kesänkin näyttämään talvelta. Rokuan ainutlaatuisuudesta kertovat mm. harjut, dyynit, muinaisrannat, supat, ikivanhat männiköt, karu kasvillisuus ja lukuisat kirkasvetiset pikkujärvet. Hiljaisuuden keskellä luonnon äänet kuuluvat selvästi.

Liikkuminen merkityillä reiteillä on helppoa. Luonto-opastaulut kertovat kiinnostavaa tietoa alueen historiasta ja geologiasta. Upeista maisemista ja runsaista aktiviteeteista löytyy ammennettavaa eri ikäisille ja eri vuodenaikoina. Elämyksistä ja elämästä pääsee nauttimaan myös esteettömästi. Suojaisat tauko- ja tulentekopaikat tarjoavat retkeilijöille mieluisat hengähdyshetket.

Bussi Rokualle liikennöi torstaisin 1.7., 15.7. ja 29.7.2021. Bussi lähtee klo 10.00 Oulun kaupungintalolta (Kirkkokadun puoli), missä ollaan takaisin klo 18.00. Bussi liikennöi päivän aikaan Rokuan alueella, joten voit halutessasi siirtyä kohteiden välillä. Voit ottaa mukaan myös oman pyörän (lisämaksu).

Lue lisää Rokuan aktiviteeteista ja palveluista sekä katso bussin tarkka aikataulu alta Lisätiedot-kohdasta.

HINNAT (menopaluu)

Netistä Bussista
Aikuinen 30 35
Lapsi 0-3-v 0 0
Lapsi 4-14-v 15 20
Pyörän kuljetus 5

OSTA BUSSILIPUT ROKUALLE TÄSTÄ

HUOM! Jos haluat lisätä useampia lipputyyppejä tai oman pyörän kuljetuksen, valitse tuotteet yksitellen ja klikkaa jokaisen valinnan jälkeen ”Lisää ostoskoriin”. Siirry kassalle kun kaikki matkustajat ja/tai pyörät on lisätty. 

Poista

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Lisätiedot

LISÄTIETOJA MATKASTA

Tämä on takuulähtö, joka toteutetaan ilman minimiosallistujamäärää. Hinta on menopaluun hinta. Eurooppalaisen vammaiskortin haltijan avustaja matkustaa retkibussissamme maksutta, kun kortissa on A-merkintä. Kortinhaltija maksaa oman matkansa.

Jos olet lähdössä isommalla ryhmällä (5 hlöä  tai enemmän), ostathan liput tai ilmoitathan meille etukäteen lähtöä edeltävänä iltana klo 20.00 mennessä puh. 08 655 5100 niin osaamme varata riittävän ison bussin. Varaa oma istumapaikka myös 0-3-vuotiaalle lapselle. Myös oman pyörän kuljetus on varattava lähtöä edeltävänä iltana klo 20 mennessä.

Huomioithan bussin aikataulut (aikataulu alempana) päivää suunnitellessasi, alueella ei liikennöi muuta paikallisliikennettä taksin lisäksi.

Saaga Travel ja Rokuan yritykset noudattavat viranomaisten koronaohjeistuksia. Noudatathan sinäkin matkalla vastuullisen matkustamisen pelisääntöjä. Desinfioimme bussin pinnat ennen matkaa, tarjolla on käsidesiä ja matkustajilla on maskisuositus.

ROKUAN AKTIVITEETIT JA PALVELUT

RETKEILY

Retkeilyreitit tarjoavat vaihtoehtoja sekä aloitteleville patikoijille että kokeneemmille konkareille. Suosittelemme esimerkiksi seuraavia reittejä:

  • Harjunpolku helppokulkuinen, myös lapsille sopiva 2,5 km:n rengasreitti, lähtöpaikka Rokua Health & Spa.
  • Rokuansydän 8km geologinen luontopolku, ympyräreitti, lähtö joko Rokua Outdoorsilta tai Rokuanhovilta. Kesto noin 4 h. Soveltuu normaali- ja hyväkuntoisille. Kodat 1 kpl (Saarinen) Laavu 1 kpl (Jaakonjärvet).
  • Keisarinkierros 20km retkeilyreitti, ympyräreitti, lähtö Rokua Health & Spalta tai Rokua Outdoorsilta. Kesto noin 10 tuntia. Soveltuu normaali- ja hyväkuntoisille. Laavu 1 kpl (Jaakonjärvet) Kodat 3 kpl (Kirvesjärvi, Saarinen, Rokuanjärvi) Tuvat 2 kpl (Pookivaara).

Lue lisää Rokuan retkeilyreiteistä Rokuan kansallispuiston nettisivuilla.

PYÖRÄILY

Rokuan 34 kilometrin mittainen maastopyöräilyreitti kulkee pääosin helppokulkuisia ja vauhdikkaita polkuja ja tienpohjia. Haastetta tuovat harjumaaston korkeuserot. Reitti kulkee osin Rokuan kansallispuiston alueella. Reitin voi kulkea myös vain osittain ja tehdä lyhyemmän retken Pookivaaralle tai vaikkapa Kirvesjärvelle.

Ota mukaan oma pyörä tai vuokraa fatbike Rokua Outdoorsilta tai Rokuan lomahuviloilta.

VESILLE

Rokualla on lukuisia pieniä järviä, joilla voit nautiskella SUP-laudalla tai kanootilla. Rokua Outdoors vuokaa kanootteja ja SUP-lautoja, Rokuan lomahuvilat kajakkeja.

RETKIETIKETTI

Retkeilethän vastuullisesti ja retkietikettiä noudattaen. Älä jätä roskia luontoon, käytä polttopuita säästeliäästi ja tee nuotio vain varsinaisille merkityille nuotiopaikoille. Tutustu retkietikettiin tarkemmin täällä.

RAVINTOLAT, KAHVILAT JA MAJOITUS, KYLPYLÄ

Rokua Health & Spa Hotel: Ravintola ja aulakahvila ovat avoinna läpi kesän. Kahviosta voi ostaa myös retkieväitä. Kylpylän aukioloajat täällä.

Erämaahotelli Rokuanhovi: Ravintola, kahvila ja majoitusta. Rokuanhovi on suljettuna vielä heinäkuussa, joten tarkista aukioloajat nettisivulta.

Rokua Outdoors: avoinna ke-su klo 10-16, pienimuotoinen kahvila. Lisäksi välinevuokraamo (pyörät, suppilaudat, kanootit) sekä karttoja (maastopyöräreitit, patikkareitit). Puh. 050 362 1070.

Mökkimajoitus

ROKUABUSSIN AIKATAULU

Torstaisin 1.7., 15.7. ja 29.7.2021

Oulu-Rokua
10.00 Oulun kaupungintalo (Kirkkokadun puoli)
Kainuuntie
Kainuuntie / Karjasilta, Ratakatu E
Kainuuntie / Kaukovainio, Poikkimaantie E
Kainuuntie /Maikkula, Maikkulan TH E
n. 10.35 Muhoksen ABC
11.15 Rokua Health&Spa
Rokua Outdoors
11.25 Rokuanhovi
Bussi liikennöi päivän aikana alueella:
14.00 Rokuanhovi
Rokua Outdoors
14.15 Health&Spa
Rokua Outdoors
Rokuanhovi
Rokua-Oulu
16.30 Rokuanhovi
Rokua Outdoors
16.45 Rokua Health & Spa
18.00 Oulun kaupungintalo (Kirkkokadun puoli)

 

Lisätiedot

Valitse päivä

1.7.2021, 15.7.2021, 29.7.2021

Valitse lipputyyppi

Aikuinen, Lapsi 4-14-v, Lapsi 0-3-v, Oma pyörä