Syötebussi – päiväretki Syötteelle

Syöte on luontoliikkujan monipuolinen unelmakohde

Tee päiväretki Oulusta Syötteelle! Syötebussi liikennöi lauantaisin ajalla 2.7.-6.8.2022. Voit tulla kyytiin Kempeleestä, Oulusta ja Kuusamontien varresta.

Syötteellä on monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin luontoaktiviteetteihin – lähde vaikka patikoimaan tai maastopyöräilemään! Voit ottaa mukaan myös oman pyörän. Vauhdin hurmaa etsiville suosittelemme hissipyöräilyä Iso-Syöte Bike Parkissa.

Lue tästä vinkkejä onnistuneeseen päivään Syötteellä  https://syote.fi/kesaloma-kiireen-pohjoispuolella/

Syötebussi kiertää alueen sisällä päivän aikana, joten voit tutustua päivän aikana useampaan kohteeseen. Katso tarkka aikataulu ja lue lisää aktiviteeteista ja palveluista alta Lisätiedot-kohdasta.

HINNAT (menopaluu)

Netistä Bussista
Aikuinen 40 45
Lapsi 0-3-v 0 0
Lapsi 4-14-v* 20 25
Pelkkä Syötteen sisäinen siirtymä** 10 15
Pyörän kuljetus*** 10

*Opiskelijat lastenlipun hinnalla. Opiskelijaetu vain netistä ostettuna. Opiskelijakortti esitettävä bussissa.
**Syötteen sisäinen siirtymä sisältyy Oulu-Syöte-menopaluulipun hintaan
*** Pyöräpaikka tulee varata etukäteen edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä.

PÄIVÄRETKI SYÖTTEELLE – OSTA BUSSILIPUT TÄSTÄ

HUOM! Jos haluat lisätä useampia lipputyyppejä ja/tai oman pyörän kuljetuksen, valitse tuotteet yksitellen ja klikkaa jokaisen valinnan jälkeen ”Lisää ostoskoriin”. Siirry kassalle kun kaikki halutut tuotteet on lisätty. 

Poista

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Lisätiedot

Syötebussi – päiväretki Oulusta Syötteelle

Syötteen aktiviteetit ja palvelut

Syötteen luontokeskus

Vanhan metsän keskellä sijaitsevassa Metsähallituksen luontokeskuksessa tutustut alueen luontoon sekä kulttuurihistoriaan monipuolisen näyttelyn kautta. Luontokeskuksen retkineuvonta, Lastuja Selkosilta -näyttely, Kahvila Korppi sekä Taigavireen välinevuokraamo ovat avoinna kesällä 27.6.2022 alkaen päivittäin kello 10-17.

Retkeily

Suomen eteläisimmän tunturin erämaiset reitit kutsuvat ihastelemaan rentouttavia maisemia niin patikoiden, pyöräillen, vesiltä tai marjastaen ja sienestäen. Suosittelemme päiväretkelle seuraavia reittejä:

  • Naavaparran polku 3 km, 1-2 h, helppo koko perheelle sopiva reitti, lähtöpiste Syötteen luontokeskukselta
  • Teerivaaran kierros 4,5 km, 2-4 h, vaativa reitti, lähtöpiste Syötteen luontokeskukselta
  • Pikku-Syötteen luontopolku, 1,8 km, 1h, keskivaativa reitti, lähtöpiste Pikku-Syötteen hotellilta
  • Iso-Syötteen Huippupolku, 1 km, 0,5-1h, keskivaativa reitti, lähtöpiste parkkipaikalta ennen Iso-Syötteen tunturihotellia, rengasreitti. Huipulta avautuvat upeat maisemat yli Syötteen kansallispuiston.

Iso-Syöte Bike Park

Syötteellä voit nautiskella vauhdin huumasta Iso-Syöte Bike Parkissa hissipyöräillen! 12 eri reittiä tarjoavat ajettavaa kaiken tasoisille. Valtaosa Iso-Syöte Bike Parkin radoista on pituudeltaan 1-2 kilometrin mittaisia. Helpoimmat radoista soveltuvat hienosti myös aloittelijoille ja alkuun pääset Bike Parkin harjoittelualueella, kokeneemmille konkareille löytyy punaisia reittejä sekä yksi musta. Iso-Syötteen välinevuokraamosta on mahdollista vuokrata Enduro-täysjoustopyöriä, jotka soveltuvat vaihtelevaan maastoon ja hissipyöräilyyn erinomaisesti.

Ensikertalaisille suosittelemme Bike Park tutuksi -kurssia. Kurssi alkaa lauantaisin klo 10 eli välittömästi Syötebussin saavuttua Syötteelle. Kurssin hinta 89 € sisältää ohjauksen (1-2h), 3h välinevuokran (sis. täysjoustomaastopyörä, rintapanssari, kypärä ja polvisuojat) sekä 3h hissilipun. Varaa kurssi etukäteen Iso-Syöte Bike Parkista sähköpostitse: [email protected] tai soittamalla numeroon: 0201 476 471.

Voit myös aloittaa hissipyöräilyn Bike Park -paketilla, joka sisältää kaiken, mitä Bike Parkissa tarvitset: hissipyöräilyyn soveltuvan täysjoustopyörän, suojapanssarin ja kyynär- ja polvisuojat, fullface-kypärän ja hissilipun.

Pyöräily

Syötteellä on upeat puitteet maastopyöräilyyn kansallispuiston merkityillä reiteillä ja alueen sorateillä. Kierrä vaikka koko Syötteen kierros 19km, joka on yksi Suomen upeimmaksi kehutuista maastopyöräreiteistä!

Ota joko oma pyörä mukaan (lisämaksu 10 €) tai vuokraa paikanpäältä (suositeltavaa ennakkoon). Voit vuokrata pyörän mm. Iso-Syötteen huipulta hotellilta, alhaalta Iso-Syötteen hiihtokeskuksen vuokraamosta, Taigavireen välinevuokraamosta luontokeskukselta tai Syöte Rent & Safarikselta; näistä pääset hyvin myös reiteille.

Uinti

Uiminen onnistuu mm. Luppovedessä (KIDE Hotellin takana) ja Syötteen kierroksella Kellarilammessa ja Lauttalammessa.

Retkietiketti

Retkeilethän vastuullisesti ja retkietikettiä noudattaen. Älä jätä roskia luontoon, käytä polttopuita säästeliäästi ja tee nuotio vain varsinaisille merkityille nuotiopaikoille. Tutustu retkietikettiin tarkemmin täällä.

Ravintolat, kahvilat ja majoitus 

Tarkista aukioloajat kohteiden omilta sivuilta.

Hotelli Iso-Syöte ja Ravintola-kahvila Hilltop Iso-Syötteen tunturin huipulla.
Hotelli-Iso-Syötteen majoitustarjous: Viikkotarjous Iso-Syötteen huipulle hotellin kelomökkiin 595€ / viikko (1-4 hlöä) sisältäen sisäänpääsyn Arctic Spa -kylpylään, liinavaatteet ja loppusiivouksen. Hotelliaamiainen tarjolla lisähintaan. Varaukset nettivarauksen kautta, puh. 0201 476 400 tai [email protected].

KIDE Hotel by Iso-Syöte ja Ravintola Bistoria Iso-Syötten tunturin juurella. Majoitusvaraukset www.isosyote.fi.

Tunturi Market ja Tunturi Pub sijaitsevat Iso-Syötteen tunturin juurella, Iso-Syötteen vuokraamon ja KIDE Hotellin välittömässä läheisyydessä. Ravintolassa on saatavilla on pizzaa, hampurilaisia ja salaatteja sekä pienempää naposteltavaa. Kaupasta löydät päiväretkelle evästä ja muut päivittäistavarat ja voit ostaa alueen karttoja. Kaupalla on myös pieni kahvio.

Syötteen keskusvaraamo Lumiareenan tiloissa: alueinfo ja mökkivuokraus

Hotelli Pikku-Syöte ja Ravintola Puro Pikku-Syötteen tunturin huipulla.

Pytky Cafe, poikkea esimerkiksi Syötteen kierrokselta!

Syötebussin aikataulu

Lauantaisin 2.7.-6.8.2022

Oulu-Syöte
7.30 Kempele, Shell Zeppelin
8.00 Kaarlenväylä (Oulun kauppatori)
Merikoskenkatu (pikavuoropysäkki)
Kuusamontien pysäkit etukäteen sovittaessa, ota yhteys Saaga Traveliin
10.00 Iso-Syöte ala-asema (vuokraamo ja KIDE Hotelli)
n. 10.05 Syötteen luontokeskus
n. 10.20 Hotelli Pikku-Syöte
n. 10.35 Iso-Syöte tunturin huippu (Hotelli Iso-Syöte)
Syöte sisäinen
13.00 Hotelli Pikku-Syöte
13.15 Syötteen luontokeskus
13.20 Iso-Syöte ala-asema (vuokraamo ja KIDE Hotelli)
13.30 Iso-Syöte tunturin huippu (Hotelli Iso-Syöte)
13.40 Iso-Syöte ala-asema (vuokraamo ja KIDE Hotelli)
13.45 Syötteen luontokeskus
14.00 Hotelli Pikku-Syöte
Syöte-Oulu
15.30 Hotelli Pikku-Syöte
15.40 Syötteen luontokeskus
15.50 Iso-Syöte ala-asema (vuokraamo ja KIDE Hotelli)
16.00 Iso-Syöte tunturin huippu (Hotelli Iso-Syöte)
18.00 Kaarlenväylä (Oulun kauppatori)
18.20 Kempele, Shell Zeppelin

Lisätietoja matkasta

Tämä on takuulähtö, joka toteutetaan ilman minimiosallistujamäärää. Hinta on menopaluun hinta. Syötteen sisäinen siirtymä päivän aikana sisältyy Oulu-Syöte-menopaluulipun hintaan. Yhdensuuntaisen Oulu-Syöte tai Syöte-Oulu-lipun hinta on sama kuin menopaluulipun hinta.

Eurooppalaisen vammaiskortin haltijan avustaja matkustaa retkibussissamme maksutta, kun kortissa on A-merkintä. Kortinhaltija maksaa oman matkansa.

Jos olet lähdössä isommalla ryhmällä (5 hlöä tai enemmän), ostathan liput tai ilmoitathan meille etukäteen lähtöä edeltävänä iltana klo 18.00 mennessä puh. 08 655 5100 niin osaamme varata riittävän ison bussin. Varaa oma istumapaikka myös 0-3-vuotiaalle lapselle.

Pyörän kuljetus on varattava lähtöä edeltävänä iltana klo 18 mennessä. Pyöräkärry on mukana vain, kun paikka on varattu etukäteen. Pyöräkapasiteetti on 5 pyörää. Jos olet lähdössä isommalla porukalla, tiedustele isompaa pyöräkärryä Saaga Travelin myyntipalvelusta.

Huomioithan bussin aikataulut päivää suunnitellessasi, alueella ei liikennöi muuta paikallisliikennettä taksin lisäksi. Jos haluatkin jäädä viettämään aikaa pidemmäksi Syötteelle, voit käyttää paluumatkan vasta viikon kuluttua! Ilmoitathan tästä Saaga Travelille etukäteen.

Ehdot

1.Takuulähtö ja Saaga Travelin oikeus perua matka

Syötebussi ajetaan takuulähtönä. Jos matkalle on yksi lähtijä, matka toteutetaan.

Jos Oulusta ei ole menijöitä Syötteelle, myöskään paluukyytiä Syötteeltä Ouluun ei ajeta muuta kuin ennakkosopimuksesta. Jos haluat käyttää vain yhdensuuntaisen matkan Syötteeltä Ouluun, varaa menopaluulippu ja ota yhteyttä Saaga Travelin myyntipalveluun. Jos jäät Syötteelle viikoksi ja käytät paluukyydin vasta seuraavalla viikolla, sovi tästä etukäteen olemalla yhteydessä Saaga Travelin myyntipalveluun puh. 08 655 5100 tai [email protected].

Suosittelemme varaamaan matkan edellisenä iltana ennen klo 18.00, jotta voimme paremmin ennakoida matkustajamäärää ja bussin kokoa.

2. Asiakkaan oikeus perua jo ostamansa matka

Asiakkaalla on oikeus perua jo ostamansa matka. Jos asiakas peruu jo ostetun matkan viimeistään kolme päivää ennen lähtöä, pidätämme peruutuskuluina 10 euroa ja palautamme lopun maksetusta summasta.

Jos asiakas peruu ostamansa matkan kaksi päivää ennen lähtöä tai myöhemmin, ei maksua palauteta.

Suosittelemme matkavakuutusta, joka kattaa matkan peruuntumisen ja matkan aikana aiheutuvat tapaturmat ja sairastumiset.

Saaga Travelin muut päiväretket ja matkat

Pidätkö päiväretkikohteesta Syöte? Sinua voisivat kiinnostaa myös muut päiväretkemme ja matkapakettimme. Katso lisätiedot Saaga Travelin Matkakaupassa.

Lisätiedot

Valitse päivä

2.7.2022, 9.7.2022, 16.7.2022, 23.7.2022, 30.7.2022, 6.8.2022

Valitse lipputyyppi

Aikuinen, Lapsi 4-14-v., Lapsi 0-3-v, Oma pyörä, Pelkkä Syötteen sisäinen siirtymä

Katso kaikki