Syötebussi – päiväretki Syötteelle lauantaisin 3.7.-7.8.2021

Tee päiväretki Oulusta Syötteelle! Syötebussi liikennöi lauantaisin ajalla 3.7.-7.8.2021. Voit tulla kyytiin Limingasta, Kempeleestä tai Oulusta. Bussi lähtee Oulun kaupungintalolta klo 9.00, missä ollaan takaisin klo 19.00.

Syötteellä on monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin luontoaktiviteetteihin – lähde vaikka patikoimaan tai pyöräilemään! Voit ottaa mukaan myös oman pyörän. Syötebussi kiertää alueen sisällä päivän aikana ja Syötebussilla pääset myös Rytivaaran päiväreitille. Katso tarkka aikataulu ja lue lisää aktiviteeteista ja palveluista alta Lisätiedot-kohdasta.

HINNAT (menopaluu)

Netistä Bussista
Aikuinen 40 45
Lapsi 0-3-v 0 0
Lapsi 4-14-v 20 25
Syötteen sisäinen siirtymä 10 15
Pyörän kuljetus 5

PÄIVÄRETKI SYÖTTEELLE – OSTA BUSSILIPUT TÄSTÄ

HUOM! Jos haluat lisätä useampia lipputyyppejä, oman pyörän kuljetuksen tai majoituksen, valitse tuotteet yksitellen ja klikkaa jokaisen valinnan jälkeen ”Lisää ostoskoriin”. Siirry kassalle kun kaikki halutut tuotteet on lisätty. 

Poista

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Lisätiedot

PÄIVÄRETKI SYÖTTEELLE – LISÄTIETOJA MATKASTA

Päiväretki Syötteelle on takuulähtö, joka toteutetaan ilman minimiosallistujamäärää. Hinta on menopaluun hinta. Syötteen sisäinen siirtymä sisältyy normaalin Oulu-Syöte-menopaluulipun hintaan.

Voit ostaa myös pelkän Syötteen alueen sisäisen siirtymän, jos haluat esimerkiksi jättää auton luontokeskukselle ja siirtyä Rytivaaran reitin lähtöpisteelle tehdäksesi pidemmän vaelluksen. Rytivaaran reitin lähtöpisteelle ajetaan vain, jos sinne on menossa matkustajia tai meillä on ennakkotieto, että sieltä on tulossa kyytiin matkustajia (päiväretkeläisiä tai sisäisen siirtymän käyttäjiä). Jos sinulla on tarve vain yhdensuuntaiseen siirtymään Rytivaarasta Syötteelle, varmista kyydin toteutuminen ottamalla ennakkoon yhteyttä Saaga Traveliin.

Jos olet lähdössä isommalla ryhmällä, ostathan liput tai ilmoitathan meille etukäteen lähtöä edeltävänä iltana klo 20.00 mennessä puh. 08 655 5100 niin osaamme varata riittävän ison bussin. Varaa oma istumapaikka myös 0-3-vuotiaalle lapselle. Myös oman pyörän kuljetus on varattava lähtöä edeltävänä iltana klo 20 mennessä.

Huomioithan bussin aikataulut (aikataulu alempana) päivää suunnitellessasi, alueella ei liikennöi muuta paikallisliikennettä taksin lisäksi. Jos haluatkin jäädä viettämään aikaa pidemmäksi Syötteelle, voit käyttää paluumatkan vasta viikon kuluttua! Ilmoitathan tästä Saaga Travelille etukäteen.

Saaga Travel ja Syötteen yritykset noudattavat viranomaisten koronaohjeistuksia. Noudatathan sinäkin matkalla vastuullisen matkustamisen pelisääntöjä. Desinfioimme bussin pinnat ennen matkaa, tarjolla on käsidesiä ja matkustajilla on maskisuositus.

SYÖTTEEN AKTIVITEETIT JA PALVELUT

SYÖTTEEN LUONTOKESKUS

Vanhan metsän keskellä sijaitsevassa Metsähallituksen luontokeskuksessa tutustut alueen luontoon sekä kulttuurihistoriaan monipuolisen näyttelyn kautta. Luontokeskuksen retkineuvonta, Lastuja Selkosilta -näyttely, Kahvila Korppi sekä Taigavireen välinevuokraamo ovat avoinna heinäkuusta alkaen päivittäin kello 10-17.

RETKEILY

Suomen eteläisimmän tunturin erämaiset reitit kutsuvat ihastelemaan rentouttavia maisemia niin patikoiden, pyöräillen, vesiltä tai marjastaen ja sienestäen. Suosittelemme esimerkiksi seuraavia reittejä:

  • Teerivaaran kierros 4,5 km, 2-4 h, lähtöpiste Syötteen luontokeskukselta
  • Rytivaaran kierros 10 km, n. 4 h, Syötebussi vie aloituspaikalle ja hakee paluumatkalle (huomioithan kellonajan). Rytivaraan kruununmetsätorpalla pääset rapsuttelemaan lampaita, kun villaiset ystävämme hoitavat siellä arvokasta perinneniittyä. Varaustupa on lammaspaimenten käytössä kesän ajan, mutta Rytivaarassa retkeilijöitä palvelee tulentekopaikka ja alueen museorakennuksiin on vapaa pääsy.
  • Pikku-Syötteen huipulla luontopolku, 2,5 km, n. 1h, lähtöpiste Pikku-Syötteen hotellilta
  • Iso-Syötteen Huippupolku, 1km, n.0,5-1h, lähtöpiste parkkipaikalta ennen Iso-Syötteen tunturihotellia, rengasreitti. Huipulta avautuvat upeat maisemat yli Syötteen kansallispuiston.
  • Pidemmät reitit: Rytivaara-luontokeskus ja Rytivaara-Pintamo – kysy lisätietoja luontokeskukselta.

PYÖRÄILY

Syötteellä voit nautiskella vauhdin huumasta Syötteen uudessa Bike Parkissa alamäkipyöräillen tai maastopyöräillen niin kansallispuiston merkityillä reiteillä kuin alueen sorateillä. Kierrä vaikka koko Syötteen kierros 19km, joka on yksi Suomen upeimmaksi kehutuista maastopyöräreiteistä!

Ota joko oma pyörä mukaan (lisämaksu 5 €) tai vuokraa paikanpäältä (suositeltavaa ennakkoon). Voit vuokrata pyörän mm. Iso-Syötteen huipulta hotellilta, alhaalta Iso-Syötteen hiihtokeskuksen vuokraamosta, Taigavireen välinevuokraamosta luontokeskukselta, Syöte Rent & Safarikselta tai Pikku-Syötteen hotellilta; näistä pääset hyvin myös reiteille.

UINTI

Uiminen onnistuu mm. Luppovedessä (tekolampi KIDE Hotellin lähellä) ja Syötteen kierroksella Kellarilammessa ja Lauttalammessa.

RETKIETIKETTI

Retkeilethän vastuullisesti ja retkietikettiä noudattaen. Älä jätä roskia luontoon, käytä polttopuita säästeliäästi ja tee nuotio vain varsinaisille merkityille nuotiopaikoille. Tutustu retkietikettiin tarkemmin täällä.

RAVINTOLAT, KAHVILAT JA MAJOITUS

Hotelli Iso-Syöte ja Ravintola-kahvila Hilltop Iso-Syötteen tunturin huipulla. Hotelli-Iso-Syötteen majoitustarjous: Viikkotarjous Iso-Syötteen huipulle hotellin kelomökkiin 595€ / viikko (1-4 hlöä) sisältäen sisäänpääsyn Arctic Spa -kylpylään, liinavaatteet ja loppusiivouksen. Hotelliaamiainen tarjolla lisähintaan. Varaukset nettivarauksen kautta, puh. 0201 476 400 tai [email protected]

KIDE Hotel by Iso-Syöte ja Ravintola Tovaglia Iso-Syötten tunturin juurella.
Matkapakettitarjous: lähde viikoksi Syötteelle, 2 hengen huone KIDE Hotellissa sis. aamiaiset 479 € / 7 vrk / 1-2 hlöä. Varaa majoitus bussilipun oston yhteydessä. Majoitus alkaa valitusta bussin lähtöpäivästä ja paluukyyti hoituu seuraavan viikon Syötebussilla. Ostaessasi sekä majoituksen että bussilipun muodostuu matkapaketti. Matkan vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Saaga Travel Oy. Matkaan sovelletaan yleisiä matkapakettiehtoja ja Saaga Travelin erityisehtoja. Lue ehdot nettisivultamme ennen matkan ostamista. Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Saaga Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Saaga Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lue direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista nettisivullamme.

Tunturi Pub sijaitsee Iso-Syötteen tunturin juurella, eturinteiden välittömässä läheisyydessä. Saatavilla on pizzaa, hampurilaisia ja salaatteja sekä pienempää naposteltavaa. 

Syötteen keskusvaraamo Lumiareenan tiloissa: alueinfo ja mökkivuokraus

Hotelli Pikku-Syöte ja Ravintola Puro Pikku-Syötteen tunturin huipulla. Halutessasi vierailla Pikku-Syötteellä, kannattaa siellä käydä bussin aikataulujen puitteissa heti ensimmäisenä aamupäivästä.

Pytky Cafe, poikkea esimerkiksi Syötteen kierrokselta!

SYÖTEBUSSIN AIKATAULU

Lauantaisin 3.7.-7.8.2021

Oulu-Syöte
8.30 Liminka, Neste
8.40 Kempele, Shell Zeppelin
9.00 Oulun kaupungintalo (Kirkkokadun puoli)
Merikoskenkatu (pikavuoropysäkki)
Hintan risteys
Jäälin Grilli
n. 9.20 Kiiminki (VT 20 pysäkki)
11.00 Iso-Syöte tunturin huippu (Hotelli Iso-Syöte)
n. 11.10 Iso-Syöte ala-asema (KIDE Hotelli)
n. 11.20 Syötteen luontokeskus
n. 11.30 Pikku-Syöte
n. 12.00 Rytivaaran kierros, retkeilyreitin lähtöpiste (ajetaan tarvittaessa)
Bussi liikennöi päivän aikana Syötteen alueella:
14.00 Pikku-Syöte
14.15 Syötteen luontokeskus
14.20 Iso-Syöte ala-asema (KIDE Hotelli)
14.30 Iso-Syöte tunturin huippu (Hotelli Iso-Syöte)
14.40 Iso-Syöte ala-asema (KIDE Hotelli)
14.45 Syötteen luontokeskus
15.00 Pikku-Syöte
Syöte-Oulu
15.30 Pikku-Syöte
16.00 Rytivaaran kierros, retkeilyreitin lähtöpiste (ajetaan tarvittaessa)
16.40 Syötteen luontokeskus
16.50 Iso-Syöte ala-asema (KIDE Hotelli)
17.00 Iso-Syöte tunturin huippu (Hotelli Iso-Syöte)
19.00 Oulun kaupungintalo (Kirkkokadun puoli)
19.20 Kempele, Shell Zeppelin
19.30 Liminka, Neste

MUUT PÄIVÄRETKIKOHTEET

Pidätkö kohteesta Päiväretki Syötteelle? Sinua voisivat kiinnostaa myös muute päiväretkemme. Katso Saaga Travelin muut päiväretkikohteet Saaga Travelin Matkakaupassa.

Lisätiedot

Valitse päivä

3.7.2021, 10.7.2021, 17.7.2021, 24.7.2021, 31.7.2021, 7.8.2021

Valitse lipputyyppi

Aikuinen, Lapsi 4-14-v., Lapsi 0-3-v, Oma pyörä, Syötteen sisäinen siirtymä, KIDE Hotelli 2HH 7 vrk sis. aamiaiset