Matkakauppa

Kotimaa ja ulkomaat

HANSAPÄIVÄT Tartto 11. – 15.7.2024

575 € / hlö

Tartto, Viron vanhin kaupunki ja tämän vuoden kulttuuripääkaupunki, kutsuu sinut seikkailuun – ja syystäkin! Hansapäivien aikana Tartto herää eloon, kun erilaiset tuoksut ja makumaailmat täyttävät ilman. Tapahtuma houkuttelee satoja kauppiaita esittelemään ainutlaatuisia käsityötuotteitaan, tarjoamaan herkullisia paikallisia ruokia ja esittelemään käsityötaitojaan.

Tarton opastetulla kierroksella paljastuvat Viron ainoan klassisen yliopiston, legendojen värittämän keskustan, viehättävän raatihuoneen ja upeiden puutalojen tarinat, joilla jokaisella on oma ainutlaatuinen viehätyksensä. Tartto tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja löytöjä jokaiselle kävijälle!

Matkamme vie meidät myös tutustumaan keskiajalta peräisin olevaan Põltsamaan linnaan sekä Kurgjan  maatilamuseoon.

Lähde mukaamme tälle upealle elämyksien matkalle! Varaa paikkasi viimeistään 25.6.2024.
Matkan hinta on 575 € per henkilö (majoitus 2hh) sisältäen matkat, majoitukset, ohjelmassa mainitut retket ja opastukset sekä puolihoidon.

Huomioithan, että matkalla tarvitset passin tai EU-henkilökortin.

Lisämaksusta

Majoittuminen yhden hengen huoneessa +110 €/hlö.

Hintaan sisältyy:

 • Kuljetus Saaga Travelin ilmastoidulla turistibussilla Oulu – Helsinki – Tallinna– Tartto – Helsinki – Oulu. Mahdollisuus liittyä matkalle reitin varrelta.
 • Laivamatkat Helsinki – Tallinna – Helsinki. Menomatka kansipaikoilla TallinkSilja risteilyaluksella sekä DeLight Buffet-illallinen. Paluumatka kansipaikoilla Eckerö Lines risteilyaluksella sekä Buffet-lounas.
 • Majoitus 2 yötä Tartossa jaetussa kahden hengen huoneessa Hotelli Dorpat (3*), sisältäen aamiaisen.
 • Majoitus 2 yötä Tallinnassa jaetussa kahden hengen huoneessa, sisältäen aamiaisen.
 • Matkaohjelmassa mainitut ruokailut, opastukset ja sisäänpääsymaksut.
 • Lisämaksusta yhden hengen huone.
  Mikäli ilmoittaudut matkalle yksin nais- tai miespaikalla, varauduthan maksamaan 1hh-lisän. Huonekaverit pyritään järjestämään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Ehdot ja matkan peruuttaminen:

Matkan vastuullisena järjestäjänä toimii Saaga Travel Oy. Matkaan sovelletaan yleisiä matkapakettiehtoja ja Saaga Travelin erityisehtoja. Lue ehdot nettisivuiltamme ennen matkan varaamista.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti, jolloin sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Saaga Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Saaga Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan maksun palauttamiseksi ja mahdollistaakseen paluukuljetuksen yrityksen maksukyvyttömyyden varalta. Lue tärkeimmistä oikeuksista direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisesti nettisivuiltamme.

Matka toteutetaan, mikäli lähtijöitä on riittävästi. Matkan hinta on 575 € per hlö (majoitus 2hh), ilmoittautuminen 25.6.2024 mennessä.
Mikäli lähtijöitä ei ole riittävästi, matkan hinta palautetaan kokonaisuudessaan.

Pidätämme oikeuden aikataulujen ja hinnan muutoksiin, yleisten matkaehtojen kohdan 8.1. mukaan (polttoainekustannukset tai valuuttakurssien muutokset). Noudatamme voimassa olevia matkapakettiehtoja.

Peruutusehdot:

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkua. Peruutusmaksu määräytyy seuraavasti per henkilö:

 • a) Toimistokulut 45 €, kun matka peruutetaan viimeistään 45 vuorokautta ennen matkan alkua.
 • b) Varausmaksu 30 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 45 vuorokautta mutta viimeistään 21 vuorokautta ennen matkan alkua.
 • c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkua.
 • d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkua.
 • e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vuorokautta ennen matkan alkua.

 

Kuvat: @visitestonia

Matkaohjelma ja aikataulu:

Matkaamme torstai-iltana TallinkSiljan MyStar  risteilyaluksen kyydissä kohti Tallinnaa. Risteilyn aikana nautimme DeLight Buffet päivällisen. Yövymme Tallin City Hotellissa (4*) kahden hengen huoneissa.

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme linja-automme kohti Tarttoa. Matkalla tutustumme opastetulla kierroksella Põltsamaan linnaan ja nautimme a la carte lounaan. Tartossa saamme vielä opastetun kaupunkikierroksen ja ilta on vapaata aikaa.
Tartossa majoitumme kolmen tähden Dorpat hotellissa Tarton sydämessä.

Lauantaina aamiaisen nautittuasi saat koko päivän aikaa tutustua Hansapäivien monipuoliseen ohjelmaan.
Tartto, Viron vanhin kaupunki, on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka – jo pelkästään sen kuuluisan Tarton hengen takia. Hansapäivien aikana Tartto herää eloon erilaisten tuoksujen ja makujen täyttäessä ilman. Tapahtuma houkuttelee satoja kauppiaita Virosta ja naapurimaista, jotka esittelevät ainutlaatuisia käsityötuotteita, tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia ja esittelevät käsityötaitojaan.

Kaupungista löytyy myös Viron ainoa klassinen yliopisto, legendojen värittämä keskusta, viehättävä raatihuone ja upeat puutalot, joista jokaisella on oma erityinen viehätyksensä. Tartto tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja löytöjä jokaiselle kävijälle!

Sunnuntaina Hansapäivät jatkuvat ja aamupäivällä voit  vielä uppoutua monipuoliseen markkinatunnelmaan Vabaduse puiesteellä ja ydinkeskustassa.

Puolenpäivän aikaan matkaamme kohti Kurgjan maatilamuseota.
C. R. Jakobson oli Viron ensimmäinen tieteellinen maanviljelijä, poliitikko ja virolaisen kansallisen liikkeen johtohahmo. Kurgjan maatilamuseo on omistettu hänen muistolleen, esitellen edelleen toimivan karjankasvatuksen ja maanviljelyn sekä entisöityjä maatilarakennuksia. Uusi interaktiivinen näyttely kartanossa kertoo tarinoita Jakobsonin elämästä ja hänen tärkeimmistä toiveistaan.  Saamme opastetun kierroksen museossa ja nautimme museotilalla myös kevyen lounaan.

Maatilamuseolta jatkamme kohti Tallinnaa. Sunnuntai-ilta sekä maanantaiaamu Tallinnassa on vapaata aikaa.
Majoitumme modernissa neljän tähden Centennial Hotellissa keskeisellä paikalla kaupungin sydämessä. Unique Hotels-ketjuun kuuluva majapaikkamme on sisustettu upeasti skandinaavisella tyylillä. Jokainen huone on kuin tarina Viron viimeisen sadan vuoden historiasta, joka avautuu vierailijoille taidokkaiden sisustusratkaisujen kautta.

Sunnuntai päivällä palaamme Eckerö Linesilla Helsinkiin, matkalla nautimme Buffet lounaan. Helsingistä matkaamme takaisin kohti pohjoista ja takaisin Oulussa olemme puolen yön jälkeen.

PÄIVÄ 1: Torstai 11.7.24 Oulu – Helsinki – Tallinna, yö Tallinnassa 2hh (päivällisbuffet laivalla)

 • Lähtö Oulun linja-autoasemalta klo 5.30.
 • Laivamatka lähtee klo 16.30 TallinkSiljan My Star Tallinnaan. Matkan aikana nautimme DeLight Buffet – päivällisen.
 • Tallinnassa majoitumme Tallink City Hotellissa (4*), 2hh

PÄIVÄ 2: Perjantai 12.7.24 Tallinna – Tartto, yö Tartossa (aamiainen, lounas)

 • Aamiainen hotellissa klo 7.00 alkaen. Klo 9.30 lähdemme kohti Tarttoa.
 • Matkalla saamme opastetun kierroksen Põltsamaan linnaan ja nautimme a la carte lounaan.
 • Tartossa majoitumme kaksi seuraavaa yötä Dorpat hotelliin (3*), 2hh
 • Opastettu kaupunkikierros Tartossa
 • Ilta omaa aikaa.

PÄIVÄ 3: Lauantai 13.7.24 Tartto, yö Tartossa (aamiainen, illallinen)

 • Aamiainen hotellissa klo 7.00 alkaen.
 • Hansapäivien markkinatunnelmaa Vabaduse puiesteellä ja ydinkeskustassa
 • omatoimipäivä nauttia Hansapäivistä ja Tarton nähtävyyksistä
 • yhteinen illallinen

PÄIVÄ 4: Sunnuntai 14.7.24 Tartto – Kurgja – Tallinna (aamiainen, keittolounas+kahvi/tee ja pieni makea)

 • Aamiainen hotellissa klo 7.00 alkaen. Aamupäivä vielä Hansapäivillä Tartossa.
 • C.R.Jakobsoni Talumuuseum, Kurgja – opastettu kierros maatilamuseossa ja keittolounas, kahvi/tee ja pieni makea
 • Tallinnassa majoitumme keskustassa Centennial hotellissa (4*), 2hh.

PÄIVÄ 5: Maanantai 15.7.24 Tallinna – Helsinki – Oulu (aamiainen, lounas)

 • Aamiainen hotellissa klo 8.00 alkaen. Aamiaisen jälkeen siirrymme satamaan. Laivamatka Eckerö Linen -laivalla Tallinnasta Helsinkiin. Matkan aikana nautimme Buffet -lounaan. Ouluun saavumme puolenyön jälkeen.
Matkustajia