Matkakauppa

Kotimaa ja ulkomaat

Elämyksellinen höyrylaivaristeily

Oulusta Ärjänsaareen Oulujärvellä ke 24.7.24

144€ / henkilö

Ärjänsaari on Oulujärven Havaiji.

Suuren suosion useana kesänä saavuttanut päiväretki toteutetaan jälleen! 

Pääset Oulujärvelle bussilla Oulusta ja Ärjänsaareen laivalla suoraan Kajaanin keskustasta. 

Ärjänsaari tarjoaa mahdollisuuden hienoihin luonnon sääesityksiin saaren korkeilta hiekkaterasseilta. Paahtava aurinko, kumeasti jyrisevä ukkonen ja lempeä kesätuuli ovat aitoja paratiisisaaren elämyksiä. Pitkät hiekkarannat ja korkeat hiekkatörmät tarjoavat puitteet monenlaisiin ranta-aktiviteetteihin. 

Höyrylaiva S/S Kouta risteilee heinäkuussa salaperäiselle Ärjänsaarelle ja nyt on tilaisuus päästä Oulusta bussikyydillä Kajaaniin.

Päiväristeilyllä Ärjänsaarelle on mahdollisuus nauttia Oulujärven laajojen selkien maisemista sekä kuulla tarinoita Ärjänsaaren historiasta. Perillä Ärjänsaarella rantaudumme ja voit tutustua omatoimisesti Ärjän jyhkeiden hiekkatörmien ja monimuotoisen metsän maisemiin, nauttia auringosta ja upeista hiekkarannoista!

Höyrylaiva S/S Kouta on Suomen pohjoisin sisävesihöyrylaiva.

Laiva on risteillyt vuodesta 1921 lähtien ja se toimii edelleen alkuperäisen höyrykoneen voimalla. Laiva on katettu ja laivassa on istumapaikkoja sekä salongissa että kannella yhteensä 60 matkustajalle. (Risteilyllä ei siis sade tai tuuli haittaa ja usein sää Oulujärvellä on kirkas vaikka kaupungissa sataisi vettä).

Laivalla on kahvila ja baari A-oikeuksin. Matkan aikana voit nauttia höyrylaivan baarin tarjoiluista, hyvästä seurasta ja Oulujärven maisemista sekä kuulet tarinoita Oulujärven ja höyrylaivojen historiasta.

Laivassa on wc. 

Hintaan sisältyy kuljetus alkaen Oulusta, risteily, opastukset, kahvit maisemaravintola Paltamon Sydämessä ja keittolounas risteilyn aikana.
Myös matkan varrelta voi nousta kyytiin, sovithan siitä erikseen.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 21.7.24

Lisätietoja antaa Saaga Travel, Eija Honkonen eija@saagatravel.fi tai p. 050 408 0151.

Ehdot ja matkan peruuttaminen

Matkan vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Saaga Travel Oy.

Matkan minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Jos minimiosallistujamäärä ei täyty viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, palautamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Matkaan sovelletaan yleisiä matkapakettiehtoja ja Saaga Travelin erityisehtoja. Lue ehdot nettisivultamme ennen matkan ostamista.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Saaga Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi saaga Travel on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lue direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista nettisivullamme.

Peruutusehdot

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin peritään peruutusmaksu seuraavasti:

a) Toimistokulut 25 €, kun matka peruutetaan viimeistään 45 vuorokautta ennen matkan alkamista
b) varausmaksu 30 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 45 vuorokautta mutta viimeistään 21 vuorokautta ennen matkan alkamista
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.

Lähde mukaan ihailemaan Oulujärveä ja Ärjänsaarta!

klo 7:30 Bussikuljetuksen lähtö Oulusta. Oulun linja-autoasema, tilausajolaituri.
klo 9:30 Pysähdys ja aamukahvit Paltamon Sydän Golklubi
klo 11:00 Linja-auto Kajaanissa Kalkkisillan Laiturissa
klo 11:00 Risteily Ärjänsaareen lähtee

Risteily Kajaaninjoen kulttuurimaisemia pitkin Oulujärvelle
Opastus matkan aikana mm. Eino Leinon synnyinpaikka ja Elias Lönnrotin koti Kalevalan kirjoittamisen aikaan
Kalakeittolounas laivalla ja Pekka Heikkisen Ärjänleipää

klo 13:30 Laiva Ärjänsaaressa

Ärjänsaaren esittelykierros n. 30 min
Vapaata luonnosta ja maisemista nauttimista
Munkkikahvit Ärjän kioskissa

klo 16:00 Laiva lähtee Ärjänsaaresta takaisin Kajaaniin

Tarinoita Oulujärven historiasta
Halukkaille laivasauna, naisten vuoro ja miesten vuoro

klo 18:30 Laiva Kajaanissa Kalkkisillan laiturissa
klo 18:30 Paluukuljetus Ouluun lähtee
klo 21:00 Perillä Oulussa

 

 

Matkustajia