Saaga Travelille kestävän matkailun Travelife Partner -tunnustus

Saaga Travel Oy vastaanotti 15.6.2023 Travelife Partner -tunnustuksen. Palkinto tunnustaa Saaga Travel Oy:n pitkäaikaiset pyrkimykset kestävyyden ja yhteiskuntavastuun saralla.

Saaga Travel on toimialueellaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa ensimmäinen Travelife Partner -tunnustuksen saanut yritys. Kaikkiaan reilut 20 suomalaista matkatoimistoa ja matkanjärjestäjää on saavuttanut Travelife Partner tai Certified -statuksen. Yrityslistaan voi tutustua Travelifen sivulla.

Saaga Travel Oy noudattaa yli 100 kriteeriä, jotka liittyvät yrityksen toimiston hallintaan, tuotevalikoimaan, kansainvälisiin yhteistyökumppaneihin ja asiakastietoihin. Travelife-kumppanitaso-standardi kattaa ISO 26000 -yhteiskuntavastuun teemat, kuten ympäristö, luonnon monimuotoisuus, ihmisoikeudet ja työsuhteet.

Saaga Travel Oy on osallistunut EU:n rahoittamaan SUSTOUR-projektiin, joka pyrkii edistämään kestävyyttä eurooppalaisten matkanjärjestäjien parissa liiketoimintalähtöisellä lähestymistavalla. Projekti tukee yli 600 pientä ja keskisuurta yritystä 35 Euroopan maasta parantamaan kestävyyttä tarjoamalla koulutusta, valmennusta ja vertaisoppimismahdollisuuksia. Suomessa SUSTOUR-projektia koordinoi Suomen Matkailualan liitto SMAL, jonka jäsen Saaga Travel on.

Travelife Partner -statuksen saavuttaminen on edellyttänyt yrityksen toimintojen laaja-alaista läpikäymistä ja mittavaa raportointia Travelifen suuntaan. Saaga Travelin tukena kestävän matkailun kehittämistyössä on toiminut pitkän linjan matkailualan ammattilainen Ulla Anttila Kiwalosta.

-Travelife-ohjelma on kansainvälisesti matkailualalla tunnettu kestävän matkailun ohjelma. Travelife Partner -tunnustus vahvistaa asemaamme kansainvälisten matkanjärjestäjäasiakkaidemme suuntaan. Matkanjärjestäjänä suosimme alihankintaketjuissamme sellaisia yrityksiä, jotka ovat mukana jossakin kestävän matkailun ohjelmassa, kertoo Saaga Travelin kansainvälisestä matkailusta vastaava myyntipäällikkö Johanna Salmela.

Naut Kusters, Travelife for Tour Operators ohjelman johtaja kommentoi: ”Olen iloinen nähdessäni, että kestävyys matkanjärjestäjien alalla saa jalansijaa. Saaga Travel Oy:n kumppanitason palkinto innostaa muita yrityksiä Euroopassa seuraamaan samaa polkua”.

Travelife on johtava kansainvälinen kestävyyssertifiointi matkailualalle. Yli 35 kansallista matkailualan järjestöä edistää ohjelmaa jäsenilleen, mukaan lukien SMAL, APAVT, UHPA, ANVR, ABTA, PATA ja monet muut.

Tietoja Travelifesta

www.travelife.org

Travelife on sertifiointijärjestelmä, joka on omistettu kestävien käytäntöjen saavuttamiseen matkailualalla. Se tarjoaa yrityksille realistisia kestävän kehityksen tavoitteita, työkaluja ja ratkaisuja positiivisen muutoksen toteuttamiseen liiketoiminnassaan ja toimitusketjuissaan. Travelifea hallinnoivat ABTA – The Travel Association in Iso-Britannia – ja ECEAT Projects – voittoa tavoittelematon organisaatio Alankomaissa.

Travelife matkanjärjestäjille ja matkatoimistoille: järjestelmä tarjoaa verkkokoulutusta ja käytännön työkaluja kestävän kehityksen hallintaan ja sertifiointiin. Koulutus- ja verkkotyökalut sopivat kaikenkokoisille matkanjärjestäjille ja matkatoimistoille ja kattavat kaikki matkailuyritystoiminnan johtamisen osa-alueet mukaan lukien toimistotoiminnan, toimitusketjun, kohteet ja kuluttajat. Täyttäessään Travelife-standardin matkanjärjestäjille ja matkatoimistoille, matkatoimisto voi saada ”Travelife Partner” tai ”Travelife Certified” -statuksen. Saaga Travel Oy on saavuttanut Travelife Partner -statuksen.

Lisätietoja

Saaga Travel Oy
Johanna Salmela, 040 826 2345, johanna@saagatravel.fi

Saaga Travelin kestävän matkailun ohjelma

Travelife for Tour operators & Travel agents
Naut Kusters, +31 6 48805 475, n.kusters@travelife.info
www.travelife.info